Az isteni irgalmasság rózsafüzére Lelkek megmentése Mit lehet tudni a pokolról? Mi az, amit mi teszünk a lelkek megmentése érdekében? Szentolvasó az Isteni Irgalmassághoz
 
Részletek Fausztina nővér Naplójából:
 
”Leányom, arra akarlak tanítani, miként menthetsz meg lelkeket áldozattal és imával.
Imával és szenvedéssel több lelket menthetsz meg, mint egy misszionárius tisztán tanítással és prédikációival. Élő szeretetáldozatnak kívánlak látni, akinek csak így van ereje előttem.
Saját énedet kell megsemmisítened és kioltanod, s lényed legmélyén halottként kell élned. Ebben a rejtettségben kell feláldoznod magad - hová emberi szemek nem látnak el. - Így leszel nékem tetsző, egészen elégő áldozat, édességgel, illattal teljes, s nagy erőd lesz, bárkiért is könyörögsz hozzám.
Külsőleg a következő legyen áldozatod formája: rejtett, csendes, szeretet járja keresztül, ima itassa át. Azt kívánom, leányom, áldozatod legyen tiszta és alázatos, hogy kedves legyen előttem. Hogy mindent meg tudj tenni, amit kívánok tőled, kegyelmeimet bővem árasztom rád.
Most megtanítalak, hogyan végezd ezt az áldozatot hétköznapjaidban, hogy megóvjalak a képzelgésektől. Minden fájdalmat szeretettel fogadj. Ne aggódj, ha olykor kedvetlenséget és viszolygást érzel ezekkel az áldozatokkal szemben. Minden erőd az akaratodban van, így az ellentétes érzelmek az áldozatot szememben nem csökkentik, ellenkezőleg, növelik értékét. Tudd meg, hogy tested, lelked gyakran tűzben fog szenvedni. Bár némely órában nem fogsz érezni engem, de én mindig veled leszek. Ne félj, kegyelmem veled marad...” (Napló: 1767)
 
A Szentolvasó Nem mindig könnyű imádkozni... Részletek Fausztina nővér Naplójából Miután elmerültem az imában... Még egy gondolat... Üzenet, linkek